Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mörsilkixen blev en fullträff för Linda

Cirka 115 spelare från 13 föreningar och runt 445 matcher på två dagar.
Där har ni sifferstatistik kring den 18:e upplagan av bordtennisturneringen Mörsilkixen som spelades i helgen.

Allt ifrån 9-åriga flickor och pojkar upp till ärrade herrar i 40 plus gjorde sitt bästa för att i Mörsils sporthall bemästra den vita trestjärniga Butterfly-bollen.

alldeles förträffligt med den uppgiften var 15-åriga Linda Dahlqvist, Mattmar, som gick hela vägen till finalen. Där ställdes hon mot Sandra Helander från Ås.

De båda tejejerna har mött varandra ett antal gånger tidigare. Ena gången har det varit Sandra som vunnit och en annan Linda. Så det var liksom hugget som stucket igen.

Men den här gången var Linda starkast och hade bäst bollkontroll för dagen. 11-9, 11-2 och 11-6 i tre raka set var hon jättenöjd med.

– Det gick lättare än jag trodde det skulle göra för jag har ju förlorat mot henne tidigare. Sandra brukar lägga mer bollar på kanterna än vad hon gjorde i dag, sa Linda, vars vägvinnande taktik var att ”bara köra på” från första serve.

Thomas Hägg handlar Mörsilkixen om en obruten svit i arrangörsstaben.

– Det här blir man inte av med, sa Hägg med ett leende som skvallrade om att han trivs i den rollen.

Intresset för Kixen har precis som i alla andra sporter varierat under turneringens gång. Det går upp och ner säger Hägg.

– Det är lite färre deltagarna jämfört med i fjol. Men det kan bero på när tävlingarna avgörs och för vår del är flera av de bästa länsspelarna borta eftersom de ligger på träningsläger den här helgen.

Att det går upp och ner för alla idrotter är samtidigt helt naturligt när det finns så många alternativ att välja mellan.

– Sen blir det svårare för alla idrotter när årskullarna är små. Det ungdomarna ser på tv blir oftast mer intressant, säger Thomas Hägg och fortsätter.

– Man märkte ju av ett större intresse under OS med Jörgen Perssons framgångar. Men i huvudsak så hänger rekryteringen ihop med hur många ledare det finns inom klubbarna.

april ska Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund arrangera USM i Östersund. Ett arrangemang som placerar sporten i rampljuset och kanske lockar fler att testa?

– Jag vet inte om jag får, men det skulle vara jättekul att få vara med på USM, sa Mörsilkix-segrarinnan Linda Dahlqvist.