Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mosley lämnar Jämtland

Jämtland Basket avbryter samarbetet med Eric Mosley.

– Ett svårt beslut, men det är framför allt hans försvarsspel som vi inte är nöjda med, säger Pontus Frivold.

Mosley hade ett try out-kontrakt fram till 30 november som Jämtland valt att inte förlänga.

– Jag är inte nöjd med våra prestationer på senare tid och vi behöver lyfta oss. Det här är den möjlighet vi har, menar Frivold.

Vad är det i Erics spel som du inte är nöjd med?
– Framför allt försvarsspelet.

Var det en miss att värva honom?
– Sånt här händer i basketvärlden. Vi hade önskat att Eric var en jack pot hela vägen.Han är en av de snabbaste spelare som varit i Sverige och det är synd att vi inte fick ut hela hans spel.

Hur mycket kan du som coach förbättra ett enskilt område, typ försvarsspelet?
– Vi har jobbat med det ända sedan september, men vi har inte fått ut det som vi hade hoppats på

Trots att Eric Mosley är femma i poängligan (19.3) och sexa i steals har han varit ifrågasatt ända sedan träningsmachen mot Umeå.

Främsta måltavlor har varit försvarsspelet, men också hans ledarskap som point guard. 22-åringen har inte lyckats leda Jämtland som förväntat.

Pontus Frivold berättar om känslorna när Mosley tog emot beskedet.

– Han blev jätteledsen. Han vill absolut stanna.

Mosley kommer att lämna Östersund inom kort. Frågan är bara var han flyttar.

– Han och hans agent funderar på det nu. Frågan är om det finns jobb i Europa eller om han ska åka hem till sin familj och fira jul.

Andreas Karlsson säger så här om Eric Mosley.

– Eric är fantastiskt duktig i det offensiva spelet, men i försvaret finns det lite i övrigt att önska . Samtidigt kan det vara en stor skillnad att komma direkt från college, med allting från livet på sidan om till hur vi spelar.

Jämtland har startat arbetet med att hitta en ersättare. Kontakter är tagna, bland annat med Olivie Illunga som just lämnat Solna.

– Vi pratar med Olivie, men det finns oerhört många spelare lediga. Det gäller att hitta den absolut bästa möjliga spelaren för oss och för vår ekonomi.

Är det främst mot USA ni tittar?
– Nä, från hela världen. Vi har ett par spelare som vi jagar referenser på just nu.
Målet är att ha Mosleys ersättare spelklar inom några dagar och framför allt till bortamötet med Örebro, tisdag 10 december. Det innebär att den nästkommande matchen, i morgon hemma mot Solna, måste spelas utan en renodlad pg.

Pontus Frivold har även fått klart med en skadeersättare för Stefan Hellgren och Jimmy Widell. Serabilo Boucari fyller den luckan.

– Det är härligt att det existerar spelare år 2013 som har den föreningskärleken.
Den förre SM-guldmedaljören (Plannja) – som tränade med Jämtland i somras – ska kunna vara spelklar direkt till matchen mot Solna.

– Serabilo är en erfaren ligaspelare, oerhört atletisk och med ett mycket bra försvarsspel. Han kan basket och har hållit i gång med Lillhärdal.