Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mosleys avsked – en överraskning

I helgen bröt Jämtland med stjärnguarden Eric Mosley.

– Det kom som en överraskning, säger Andreas Karlsson.

I förlustmatchen mot Solna blev det ovanligt mycket speltid för flera Jämtlandsspelare.

Anledningen var att Eric Mosley skickats hem och nu skulle hans minuter ersättas.

– På ett personligt plan är det förstås tråkigt. Vi tappar en kille i laget, en i roteringen. Men det påverkar inte våra förberedelser. Det har varit fullt fokus på Solna, säger Andreas Karlsson.

– Men det kom som en överraskning. Det är inget man kan gå och tänka på under säsongen, om spelare ska få lämna, säger Andreas Karlsson.

Han fick spela nästan 38 minuter, men vill inte skylla förlusten på att det blir högt slitage.

– Man blir trött ibland, men jag känner att jag är i den bästa formen i mitt liv. Blir det en timeout eller straffkast går det snabbt att återhämta sig. 38 minuter är inte optimalt, men det påverkar inte för mycket, säger Andreas Karlsson.

Adama Darboe menade att det ännu en gång var några små tapp som fällde laget.

– Vi får för många "runs" mot oss. Det blir 6–0 lite här och där, och 8–0 i början av fjärde perioden. Solna är ett erfaret lag som är svårt att komma tillbaka mot. De straffade oss på slutet, säger Adama Darboe.

Varför blir det 8–0 i början av fjärde?

– Vi tar ett par dåliga avslut utifrån i stället för att ta bollen hårt till korgen. En besvikelse.

Att Jämtland skickade hem Mosley och kastade in Darboe i hans roll påverkade inte Solna, menar coachen Ray Ailus.

– Nej, det påverkade oss inte alls. De har ju fortfarande den danske landslagsmannen och han krossade oss i första halvlek, säger Ailus, och refererar till Darboe.

– Det går okej att fylla rollen efter Eric. Jag får ta mer ansvar som point guard. Men till slut är en vinst en vinst och en förlust en förlust, säger Adama Darboe.