Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mot den gröna toppen

21-årige Björn Lindgren, uppväxt på Frösön, föreslås bli nytt språkrör för Grön ungdom, Miljöpartiets ungdomsförbund.

– Jag är otroligt glad och om jag blir vald känner jag mig rejält peppad att ta rollen som språkrör.

Björn Lindgren har gjort en snabb karriär inom politiken. Starten var 2008, då han gick in som medlem i Miljöpartiet.

– Då startade jag upp Grön ungdom i Jämtland, som hade somnat in. Sedan kandiderade jag i europaparlamentsvalet 2009 och i riksdagsvalet i höstas, säger Björn Lindgren, som sedan 1,5 år bor i Göteborg, där han är språkrör för Grön ungdom lokalt.

Vad brinner du mest för inom politiken?

– Absolut miljö- och klimatfrågan och där brinner jag för grön omställning. Att få fler att förstå att det inte är någon uppoffring att bli av med fossila bränslen, utan att det för mycket annat positivt med sig, till exempel kan skapa många nya jobb, säger Björn Lindgren.

Han ser också kopplingar i ämnet till sitt gamla hemlän Jämtland.

– Den gröna omställningen är kanske allra viktigast för glest befolkade områden. Många påstod att Miljöpartiets förslag skulle avfolka landsbygden, men jag anser att det är tvärtom. Med en omställning i tid är vi bättre rustade, även där man behöver bil, som i Jämtland.

Vid riksårsmötet 18–20 februari står det klart om valberedningens förslag röstas igenom och i så fall Björn Lindgren, tillsammans med Rebecka Carlsson, Stockholm, utses till nya språkrör för Grön ungdom.