Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om Ope skola delas upp på två dagar

Kommunfullmäktige ska ta upp nedläggningen av Ope skola nästa vecka. Både medborgarförslaget från en Opebo och beslutet i barn- och utbildningsnämnden ska tas upp.

Mötet väntas bli så långt så det delas upp på två dagar.

Heta debatter bland politikerna väntas när Ope skolas framtid, den nya arenan och budgeten för 2012 ska beslutas 8 december.

Så var det vid förra mötet och därför ska mötet fortsätta på kvällen 12 december.

– Det är 52 punkter på dagordningen. Jag tror det är 20 punkter som vi inte hann med förra gången. Det är motioner, interpellationer och frågor, och det kan komma fler frågor som ska tas upp, säger Kjell Svantesson (S), ordförande i kommunfullmäktige.

En del av ärendena måste beslutas nu för att kunna börja gälla vid årsskiftet. Det gäller budgeten för nästa år och en rad taxor som sophämtningsavgifter.

Kring Ope skola är meningarna delade mellan de politiska lägren. Den borgerliga oppositionen vill bevara skolan och satsa pengar på större investeringar i skolhuset.

Det medborgarförslag som lämnats in går ut på samma sak.

Majoriteten i barn- och utbildningsnämnden beslutade att skolverksamheten ska flyttas till närliggande skolan i Ängsmon.

Tjänstemannaförslaget som ska tas upp kommunstyrelsen går på samma linje som nämndens beslut.

Motiveringen är att Ope skola kräver mångmiljoninvesteringar och eleverna får plats i Ängsmon.