Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om vindkraft

I helgen möts vindkraftsmotståndare och företrädare för industrin för att diskutera hur vindkraften påverkar livsmiljön. Konsekvenser för de som bor i närheten av vindsnurror är en av frågorna som kommer att avhandlas.

Annons

Det är den regionala organisationen Nipakademin, vars intressen främst ligger i älvlandskapets utveckling i västra Ångermanland, som på lördag anordnar ett möte i Näsåker kring frågor rörande vindkraft.

Företrädare för vindkraftsindustrin och forskare är inbjudna och man hoppas sakligt kunna diskutera de bekymmer som man tycker vindkraften skapar, främst i fråga om ljud.

– Jag har en sommarstuga i Täxan vid Faxälven, mitt emot Stamåsens vindkraftspark, berättar en av de engagerade i mötet Bo-Yngve Nilsson.

– I somras var jag tvungen att åka hem då det blåste sydlig vind, jag stod inte ut med ljudet. Det var ett dovt muller och det lät som ett flygplan som aldrig kommer fram.

Bo-Yngve Nilsson hoppas att mötet ska kunna sprida kunskap och fakta så att fler engagerar sig i vindkraftsfrågan.

Mötet kommer dessutom att filmas och läggas ut på internet där intresserade kan ta del av hela debatten.