Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötesplats får 10 miljoner kronor

Sedan 2003 har idén om en allaktivitetshall i Myrviken funnits.

Förra veckan tog idén kanske sista steget mot att bli verklighet när en ansökan om medfinansiering blev godkänd.

– Det här är en stor grej för hela bygden. Och att vi kan lyckas med det här i det här lilla samhället visar att det inte finns några gränser för vad som är möjligt, säger Linnéa Andersson, vd för Mötesplats Oviken AB.

Den ansökan till Strukturfondspartnerskapet som nu godkänts och ska ge ett bidrag på 10 miljoner kronor är det sista steget innan själva bygget av en 2 500 kvadratmeter stor aktivitetshall i Myrviken kan påbörjas. Sedan tidigare har Länsstyrelsen, Riksidrottsförbundet, Regionförbundet, Bergs kommun, Bergs hyreshus och människor i bygden bidragit med medel till projektet.

25-åriga Linnea Andersson är inte bara vd utan har även tagit över som projektledare för mötesplatsen efter Marcus Byman. En uppgift hon ser fram emot.

– Jag känner mig trygg i det här uppdraget. Jag har bra stöd från erfarna företagare, och de tror på mig så då ska det nog gå bra, säger hon.

Förhoppningen är att första spadtaget för allaktivitetshallen ska tas i mars 2014, och Linnea Andersson, som sedan två år tillbaka bor med sin familj i Oviken, hoppas att mötesplatsen ska ge ringar på vattnet.

– Jag vill att människor ska känna glädje över att det här är möjligt och att det ska få bli en språngbräda som kan stärka glöden hos människor att jobba vidare med nya idéer. Jag vill inte att när vi är klara med det här bara ska vara nöjda, säger hon.

Visionen om en mötesplats i Oviken har funnits ända sedan 2003. Projektet har handlat om att utveckla en attraktiv miljö för aktiviteter och social samvaro i anslutning till Myrvikens skola. Sedan tidigare har bland annat en Multisportarena med konstgräs byggts.

Den nya hallen ska byggas utifrån det tidigare kommunala badhuset i Myrviken och är tänkt att innehålla simhall, bowlinghall, aktivitetshall, gym och kafé.