Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötesplats Oviken får miljonstöd

Den planerade multiarenan Mötesplats Oviken får hjälp med finansieringen av Regionförbundet. Det beslutade styrelsen på måndagen.

Först sa arbetsutskottet i Regionförbundet nej till att bidra med pengar till multiarenan Mötesplats Oviken. Men Krokoms kommunalråd Maria Söderberg (C) yrkade på en ändring och det blev sedan ett ja.

Regionförbundets styrelse har nu bestämt att bidra med maximalt 1,5 miljoner kronor till arenan. Regionrådet Robert Uitto (S) förklarar varför nejet vändes till ett ja.

– Det handlade om att flera personer tidigare var tveksamma, bland annat jag. Vi ville se att det handlade om att inte bara bygga ett badhus – något som är inom det kommunala området – utan om att höja attraktionskraften och locka turister. När det visade sig vara det är det en inriktning som gör att vi kan stötta det, säger Robert Uitto.

Mötesplats Oviken är ett initiativ från Marcus Byman som även är engagerad i Fröjdholmen. Mötesplatsen ska byggas utifrån det tidigare kommunala badhuset och är tänkt att innehålla simhall, bowlinghall, aktivitetshall, gym och kafé.