Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötet under det rosa parasollet

Namn: Mikaela Munck af Rosenschöld

Bor? I Ås, utanför Östersund.

Familj? En man, en dotter, tre bonusbarn, en katt och en hund.

Ålder? Dagsformen avgör.

Gillar? Att leva. Döden är ju som Jonas Gardell säger väldigt onödig och bör undvikas.

Favoritbok? En favoritbok bör man återkomma till, och det gör jag sällan med böcker. Kanske för att jag inte hittat den ännu.

Hur ser din vardag ut?

Sedan jag fick mitt cancerbesked för fyra år sedan försöker lära mig att inte stressa och att vara extra rädd om mig Men jag vill verkligen vara så vardagsvanlig som möjligt och gillar att gå ut med hunden, läsa mycket, gå på yoga, träffa vänner, och allt annat som ger mig positiv energi. Jag frilansar som ledarskribent, på ÖP:s ledarsida och för Centerpartiets Nyhetsbyrå. Det är också roligt!

Vad drömmer du om?

Mina drömmar har ändrats med åren. När jag var ung drömde jag om att förändra världen, nu handlar mina drömmar mer om att försöka förändra mig själv och bli en tryggare och tacksammare människa, På något sätt tycker jag att drömmar är lyx och till för dem som har gott om tid på sig för att helst hinna förverkliga drömmarna. Dessutom är jag väldigt resultatinriktad och vill se saker hända NU. Blir ofta besviken, kan jag väl säga.

Vad är det mest spännande du gjort i ditt liv?

Här är en person som inte tycker om överraskningar eller stora utmaningar. Jag vill ha kontroll och trygghet, jag gillar rutiner och är en rätt försiktig typ i största allmänhet. Är dessutom rädd för mycket, som att flyga, och det är så klart begränsande. Det mest spännande jag har gjort kan därför mycket väl vara att äntligen ha kommit mig iväg till tandläkaren eller försökt ta ner en äcklig spindel från väggen i köket eller…

Vilken är din relation till mat?

Kinkig och kräsen är vad jag är. Min man skämmer nämligen bort mig med att laga alldeles för god mat. Vi gillar det närproducerade, helst med fina jämtländska råvaror. Mycket gott vegetariskt blir det nu en period. Jag gillar verkligen alla grönsaker, utom broccoli, som är så nyttigt. Men skulle jag inte ha familj skulle jag nog frossa i smörgåsar och kaffe stående vid diskbänken. Jag är lat i köket, och kanske inte bara där.

Finns det något du saknar som du skulle behöva?

Ja, en god och pålitlig hälsa. Jag och min familj skulle må mycket bättre då.

Brukar du lyssna till dig själv?

Nej, allt för sällan. Jag litar inte på magkänslan, det kan mycket väl röra sig om en dålig mage och inte någon klok inre röst som mullrande försöker tala om för mig vad jag borde eller inte borde göra eller tycka eller tänka.

Vem tror du att du är?

Bra fråga, jag funderar också på det, hela tiden.

Vilken är din drivkraft?

Min familj, mina vänner och min tro är det som håller mig igång och driver mig framåt.

Vad tror du på?

I min ask med skymningsblått sammetslock samlar jag allt som har en guldkant. Goda minnen, fina människor, positiva händelser, roliga citat, vackra bilder och skratt och solstrålar och annat sånt som lyser upp när det känns tungt, har jag omsorgsfullt lagt i min ask. Om inte bokstavligt, så bildligt. Den tar jag fram ibland för att påminna mig om vad jag tror på, det vill säga allt som får mig och mina närmaste att må riktigt bra.