Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moto Boy gör "Hero" som mellanakt

Annons

Musik. Moto Boy gör årets cover av förra årets Melodifestivalvinnare. Lördagens mellanakt blir en "romantisering" av Charlotte Perrellis "Hero".

– Det ska bli helt underbart, säger Oskar "Moto Boy" Humlebo.

Det börjar bli tradition att en artist från Indie-Sverige får framföra förra årets vinnarlåt under finalen av Melodifestivalen. För två år sedan gjorde Tomas Andersson Wij en avskalad version av Carolas "Evighet" och i fjol bjöd Maia Hirasawa på The Arks "The worrying kind". I år heter den utvalda artisten Moto Boy och låten "Hero".

– Det är en underbar kontrast att sätta mig i ett sådant här sammanhang. På papperet kanske det verkar konstigt, men i realiteten är det helt perfekt.

– Jag jobbar mycket med att kontrastera olika element. Melodifestivalmiljön är egentligen rätt olik den värld jag själv brukar befinna mig i, men samtidigt är den ju väldigt lik - fylld av ljus, glitter och dramatik, precis som jag, säger 28-årige Oskar Humlebo.

Moto Boy debuterade förra året med ett självbetitlat album. Han är känd för att alltid uppträda i läderjacka och iförd läppstift, och musiken är dramatisk, ofta bestående av enbart gitarr och sång.

– Min version av "Hero" låter väldigt mycket som Moto Boy, jag har byggt mycket på att det ska vara avskalat och väldigt romantiskt. Man kan säga att det blir en romantisering av "Hero", säger Oskar Humlebo.