Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motocrosspremiär i Krokom

Mitt Sverigecupen i motocross är ett säkert vårtecken.
Till helgen är det dags för den första av de sex deltävlingarna på anrika Granbobanan som scen för händelsen.

Annons

Mitt Sverigecupen arrangeras av mellersta norra, som är ett av de sex distrikt i Sverige. Men även om det heter Mitt Sverigecpen så är det en nationell tävling och inbjudan har gått ut till hela landet.

– Vår tävling krockar tyvärr med en SM-tävling i skånska Tomelilla och serietävlingar i både Norra och Västra distriktet. Men det hindrar inte att det finns förare från Kungsör och Tierp i söder till Umeå i norr anmälda till helgens tävlingar, säger Annika Andersson, pressansvarig för Krokoms motocrossklubb.

Det är inte fullt i de tio klasserna, men 91 åkare hade anmält sitt intresse för i början av veckan. De lokala förarna dominerar och 21 har sina klubbadresser inom länsgränse.

Inga åkare är anmälda i elitklassen så det blir en ungdomlig prägel på premiären där 85cc Ungdom, från 10 till 16 år, är den klass som lockat flest deltagare.

Utomlänsförararna har klubbadresser som Sollefteå, Nora och Örnsköldsvik. Samtliga tre orterna står också som arrangörer för de följande tre deltävlingarna innan Strömsunds MK och Härjedalens AK gör cupen komplett med de båda avslutande tävlingarna i augusti och september.

Granbobanan har varit stängd några dagar under förra helgen för preparering, men öppnades igen under tisdagen för allmän träning.

– Den är i bra skick så det är upplagt för fina tävlingar, försäkrar Annika.