Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsförare långt framme i rekordstor och skitig enduroklassiker på Gotland

Flera länsförare stod för fina resultat i den tuffa endurotävlingen Gotland Grand National. Max Nyhlén, Fältjägarna, och Anders Eriksson, Östjemtland, var trea i sina klasser – och Marcus Evensson, Krokom, så bra som 47:a totalt.

Annons

Det blev trångt när de rekordmånga förarna fastnade i lerpölarna vid lördagens Gotland Grand National.

Årets upplaga av enduroklassikern var extra lerig och kämpig. Vissa hävdade att det var det skitigaste loppet i tävlingens långa historia.

Det var också deltagarrekord i Gotland Grand National med 3 200 startande, 500 fler än i fjol. Av dem kom ett 40-tal från länet, och många höll sig riktigt långt framme.

Placeringsmässigt var Max Nyhlén i Guldhjälm pojkar och Anders Eriksson i Militärklassen – båda trea. Inte långt efter Anders Eriksson kom också klubbkompisen Per Jonsson som femma.

Men det var fler som presterade riktigt bra. Allra bäst kanske trots allt förre skoteresset Marcus Evensson, Krokom, med en imponerade 47:e plats totalt och 13:e i seniorklassen.

Stina Nordvall, från Vemhån och tävlande för Härjedalens AK, efter en stark insats i den skitiga enduroklassikern Gotland Grand National. Hon blev bästa dam från länet på 17:e plats.

Bästa dam från länet var Stina Nordvall, Härjedalen, med 17:e plats.

– Sämre tid än förra året, men bättre resultat. Det var riktigt jobbigt i leran, men det gick bra och jag är nöjd, säger Stina Nordvall till Tidningen Härjedalen.

Johanna Stavenfors, Fältjägarna, var 25:a i damklassen.

Mer läsning

Annons