Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsén på väg mot VM-sensation – då kom dråpslaget: "Jag orkar inte svara just nu"

Jimmy Olsén var på väg mot en sensation i VM-finalen i Shadrinsk, Ryssland.
Då blev han påkörd i slutskedet av semifinalen och bröt armen.
Under söndagen åker han hem till Sverige för att bli opererad.

Annons

Den unge Strömsundsföraren hade en sensationell finalplats på gång i den 25-gradiga kylan i Shadrinsk. Han ledde länge och väl den ena semifinalen, trots att han körde mot tre ryssar.

Då kom dråpslaget (50 minuter in i klippet).

Olsén blev påkörd i utgången av andra kurvan av en attackerande motståndare och flög som en vante in i skyddsbalarna. Så här berättar han själv om smällen på sin facebooksida:

– Jag gjorde kanske min bästa körning hittills i dag. Jag tog mig till semifinal och ledde semifinalen tills det kom en kille och körde över mig totalt. Jag flög in i balarna och kände direkt att vänsterarmen var av.

Trots smällen och trots smärtan var Jimmy Olsén faktiskt inställd på att fortsätta tävlingen.

– Jag brydde mig inte om vad som hade hänt utan gick in för att fixa allt som var trasigt med hjälmen och det övriga.

När väl tävlingsledningen hade gjort klart för omstart i heatet, fanns svensken på startlinjen.

Då kom nästa smäll. Kopplingen bara slirade och Olsén fick kasta in handduken för gott.

– Det måste ha hänt något med cykeln i kraschen, menar han.

Strömsundskillen var därmed tvungen att lämna återbud till dag 2 i Shadrinsk. Istället får han rikta in sig på hemfärd till Sverige, operation och ett alltför tidigt avslut på säsongen.

Enligt uppgift vägrade Olsén bli opererad i Ryssland. Han ville prompt hem till Sverige för att få ingreppet gjort där.

Hur som helst. Inte konstigt att Jimmy var närmast otröstlig efteråt.

– Jag är på väg till sjukhus nummer 2 för att de ska knäcka tillbaka armen på plats och gipsa den. Jag kommer tyvärr inte att orka svara någon för jag är så bedrövlig less på allt just nu, förklarar han på sin FB-sida.

En yttrerst lovande VM-finaldebut – med 13 poäng under den första helgen i Togliatti och näst bäste icke-europé bakom Franz Zorn– är över innan den ens har startat på allvar. Olsén missar resterande sju deltävlingar, men även lag VM-finalen.

Tävlingen på Torpedo Stadion i Shadrinsk (som hade samlat nära nog maximalt antal åskådare) gick hårt åt andra än Jimmy Olsén. Den ryska iskylan på runt 25 grader gjorde att isen blev svårhanterlig och det orsakade ett flertal omkullkörningar.

Regerande VM-guldmedaljören Dmitri Khomitsevic smällde till exempel ihop med landsmannen Dmitri Koltakov – som tur var utan skador.

Det innebär att medan övriga svensktrion Stefan och Niclas Svensson samt Ove Ledström fortsätter att jaga VM-poäng runt om i Europa, får Jimmy Olsén tillbringa den närmaste tiden med vänsterarmen i gips.

Mer läsning

Annons