Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stark uppkörning av Marcus Ogemar Hellgren i USA

Trots en tjuvstart i första heatet tog sig Marcus Ogemar Hellgren vidare till final under helgens första deltävling under natten mot lördag. Där lyckades han med en stark uppkörning och tog en åttondeplats.

Annons

Läs också: Efter skadan – premiären avklarad för Ogemar Hellgren: "Den påverkar inte min körning"

Efter femteplatsen i premiären körde Marcus Ogemar Hellgren i helgen den andra deltävlingen i amerikanska proffstouren Amsoil Snocross National.

Tävlingarna, som kördes i Colorado, började med en tjuvstart för "Oge" som gjorde att han fick starta längst bak. Trots det slutade han fyra i heatet och hamnade sedan på samma placering i det andra heatet.

De dubbla fjärdeplaceringarna räckte inte för att ta en direktplats till finalen, men efter att ha varit snabbast i det så kallade LCQ-heatet tog han sig till slut vidare till final.

Marcus Ogemar Hellgren.

Där låg han inledningsvis näst sist i fältet, på 14:e plats, men lyckades sedan köra upp sig till åttondeplatsen i finalen under den första tävlingsdagen, natten mot lördag svensk tid.

Läs också: Drömchans efter benbrottet – Ogemar Hellgren får köra som skoterproffs i USA: "Det känns overkligt"

I den andra tävlingen, natten mot söndag, blev det inte heller någon direktkvalificering till finalen för Ogemar Hellgren. Den gången gick det inte heller vägen i LCQ-rundan, där han slutade elva, och finalplatsen uteblev.

Efter helgens tävlingar väntar julledighet på hemmaplan för Ogemar Hellgren.

– Det ska bli roligt att komma hem och träffa alla det är klart att man längtar lite jag har inte varit hemma sedan november och sedan vet man att nästa gång kommer man inte hem igen förrän i slutet av mars men det funkar bra, sade "Oge" till Sporten tidigare i veckan.

Se fullständiga resultat på arrangörens hemsida.

Mer läsning

Annons