Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorfest i Åre

Åre Uphill Race har gjort comeback i motorjämtland.
– Det gick långt över förväntan och vi har redan bokat in nästa års datum, säger Billy Söderin i tävlingsledningen efter lördagens motorfest.

Annons

Åre Uphill Race hade ett tag SM-status men försvann från tävlingsprogrammet för drygt 20 år sedan. Billy Söderin är en av flera som har haft planer på att återinföra tävlingen, men först i år fick tävlingsorganisationen med sig alla nödvändiga aktörer.

Nypremiären blev en succé.

– Vi hade 30 startande och det var medvetet eftersom det ändå var första året. Men alla förare var extremt nöjda och det var mycket publik längs stora delar av banan, säger Billy Söderin.

Förarna startade strax ovanför Åre torg och gick i mål vid Fjällgården. Flera jämtländska förare fanns förstås på plats där arrangörsklubben Offerdals MK kunde glädjas åt flera framgångar.

Seger blev det i VOC Ekonomi-klassen till Pether Lindblom, och i 2WD-klassen för A och B-förare blev Anders Jonsson tvåa efter norske Ståle Braset. Trea blev Lars Almkvist, JMK.

– Vi hade faktiskt fyra norska ekipage i tävlingen och ett från Hofors. Så det fanns ett intresse utifrån också, konstaterar Billy Söderin.

I 2WD C blev det en jämtländsk seger genom Viktor Karlsson, Bergs MK.

Vi kan också nämna Leif Andersson, Krokom, som vann 4WD för A-förare.

Redan nu är det klart att Åre Upphill Race också genomförs nästa år.

– Vi har redan spikat datumet. Det blir lördagen den 15 augusti. Och vi har tävlingslicens för tre år framåt, målet är att växa, säger Billy Söderin.