Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorkollo lockade många

Ensam tjej bland 14 killar. Det har Ida Wilhelmsen, 15, från Bångåsen varit på Krokoms första motorkollo som avslutades i går.

Annons

– Det har gått jättebra. Och det är faktiskt ganska skönt att ibland bara umgås med killar.

Ida berättar att hon innan det tio dagar långa kollot inte var ett dugg motorintresserad.

– Jag fick en lapp hem i brevlådan om att det skulle vara ett motorkollo för killar och tjejer i min ålder. Och jag ville testa något helt nytt.

Det ångrar inte Ida i dag. För nu har hon varit med om att både bygga och köra folkracebilar, tagit förarlicens och naturligtvis haft mycket skoj.

– Jag har till och med lärt mig att svetsa. Och nästa år vill jag vara med på kollot igen, säger Ida Wilhelmsen.

Detta första läger vände sig till ungdomar som inte hade folkracelicens.

Jocke Hestner, en av de fyra ledare från Krokoms Motorklubb som ställt upp ideellt, säger:

– Det har varit en tung teoribit med föreläsare från bland annat polisen. För det är mycket regler som ungdomarna måste lära sig. Särskild hänsyn ska exempelvis tas till miljön.

En dag kom också den unge rallyföraren Oskar Brorsson och berättade om hur han efter att ha varit nybörjare kunde ta en plats i juniorlandslaget.

– Jag brinner verkligen för dessa ungdomar som vuxit enormt mycket på många olika sätt under kollot. Men så har de också umgåtts med vuxna under nästan dygnets alla timmar, säger Jocke Hestner.

Ytterligare ett motorkollo ordnas i Krokom 2-11 augusti. Kolloavgiften är 2 000 kronor.

– Det ordnas fotbolls- och golfskolor för ungdomar på sommaren. Så varför inte motorkollo?

Så tänkte Jocke Hestner och de andra i Krokoms Motorklubb när de drog igång motorkollot med stor hjälp av kommunen och Studieförbundet Vuxenskolan.