Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorsporten ska jämställas med övrig idrott

Östersunds kommun satsar stora summor på evenemang, som nyss bärgade skidskytte-VM 2019.

Vi måste också se till andra evenemang och lära av andra städer. Jag tänker på de motortävlingar med snöskotrar som berörts i insändare, vi har utställningar av bilar och mc, Big Jam på Stortorget med flera evenemang som drar stor publik. Ofta utan större engagemang eller bidrag från kommunen.

Dessa evenemang lockar tusentals och det medför såklart ett uppsving för det lokala näringslivet. På samma sätt som kommunen och dess bolag stöttar fotboll, ishockey, basket och trav med stora summor och i vissa fall anläggningar, måste kommunen agera med någon form av rättvisa även gentemot motorsporten.

Inom Moderaterna har vi flera som är aktiva inom motorsport och vet vilka villkor ni lever under.

Vår prioritet är att välfärden går först och sedan kommer andra verksamheter.

Det vi kan lova är att motorsporten ska jämställas med övrig idrott och självklart få det stöd de är berättigade till.

Det som inte kostar något är att kommunledningen och kommunens tjänstemän är positiv till era sporter, era föreningar, er verksamhet, era anläggningar och de tävlingar och arrangemang ni ordnar här i Östersund.

Det är ett löfte jag kan ställa ut, under förutsättning att det blir ett maktskifte i Östersunds kommun.

Pär Jönsson (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel