Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motsägelsefullt om jobben

Alliansregeringen har under vår tid i regeringsställning satt jobben i fokus och kraftigt minskat utanförskapet.

Annons

Nordén (S) uppger att hon är bekymrad över dagens ungdomsarbetslöshet. Att oppositionen i detta läge därmed föreslår en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga som botemedel är skrämmande.

Vid sidan av detta vill de även avskaffa sänkningen av restaurangmomsen – vi kan alltså verkligen tala om en dubbelstöt mot denna viktiga samhällsgrupp.

Bara i Jämtlands län fanns 2011 cirka 3 000 arbetstillfällen inom besöksnäringen där den anställde var under 26 år.

Ifall nedsättningen av arbetsgivaravgiften för unga skulle rivas upp visar beräkningar från riksdagens utredningstjänst att kostnaden för de jämtländska företagen skulle öka med 191 miljoner kronor.

Socialdemokraternas politisk skulle kraftigt försämra både det allmänna företagsklimatet och ungas möjlighet till att få jobb i Jämtland.

Moderaterna värnar om vikten av att även landsbygden och mindre orter ska ges goda förutsättningar att växa och utvecklas. Därför är det beklagligt att S var med och drev igenom nedläggningen av regementena i Jämtland där cirka 1 350 arbetstillfällen försvann då detta skedde.

Jag anser det därmed högst motsägelsefullt när Nordén uppger att hon och S påstår att de värnar och värnat om jobben även utanför våra storstadsregioner.

Vi ser de tydliga skiljelinjerna i svensk politik. S väljer nu att lägga 56 procent av sin budget på bidrag till dem som inte arbetar och M väljer en politik som främjar en ökad sysselsättning, både i ord och handling. Bidragslinjen står mot arbetslinjen.

Saila Quicklund (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel