Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mötte björn i motionsspåret

Ulrika Kyrk tog hunden med sig på motionsspåret vid ett bostadsområde i Säffle i förra veckan. Men de var inte ensamma. Plötsligt lufsade en björn ut i spåret, cirka 15 meter längre fram. "Den vrålade. Sedan sprang jag."

Ulrika Kyrk tog hunden med sig på motionsspåret vid ett bostadsområde i Säffle i förra veckan. Men de var inte ensamma. Plötsligt lufsade en björn ut i spåret, cirka 15 meter längre fram.

– Den vrålade. Sedan sprang jag, säger Kyrk till Nya Wermlands-Tidningen.

Hon hade innan dess hört ett blåsande, brummande ljud, men trott att det var bruket i närheten som släppte ut ånga. Sedan hörde hon ett brak från skogen, och trodde att en älg närmade sig.

I stället kom björnen.

– Jag vet hur det är att bli rädd nu, säger Ulrika Kyrk.

Hon började med att halvspringa, men ökade farten efter en liten krök. Väl hemma larmade hon polisen och länsstyrelsen. Men man fann inga spår av björnen och det bedöms som osannolikt att den är kvar i området.

– Björnar kan dyka upp precis var som helst, säger Maria Falkevik, rovdjursansvarig på länsstyrelsen, till tidningen.