Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motverka extremisterna

Är det inte dags att vi med tanke på vad som håller på att hända i Sverige minns vad som hände i mellankrigstidens Tyskland?

Annons

Främlingsfientligheten och rashatet i vårt land är ett illavarslande tecken på något allvarligare än ungdomligt oförstånd. Det som händer är att extremistiska åsikter får ett allt starkare fäste.

Helgens händelser i Kärrtorp får mig att må illa, det kan aldrig vara acceptabelt att en grupp, oavsett åsikt, kan bryta sig in i en fredlig demonstration med syfte att skada. Kasta glasflaskor mot barnfamiljer!

Men händelsen kan och ska ses som en varning från de främlingsfientliga krafter som finns ute i samhället, att en djupare förändring är på väg att ske.

Vi måste med all kraft motverka dessa extremister, det gäller såväl små grupper i samhället som de redan etablerade "demokrater", som genom lögner och skuggspel lyckats ta sig in i styrande församlingar.

Det är upp till oss medborgare i Sverige att se till att detta vansinne stoppas här och nu. Vi kan aldrig tillåta oss att se på när folkgrupper hetsas och ställs mot varandra i syfte att dra isär samhället. Det hoppas jag att vi lämnade bakom oss redan i mitten på 1940-talet.

Tro lika lite på välkammade gossar i snygga kostymer som på rasande skinnskallar – det är samma skrot och korn, med samma syfte.

Ett märkligt fenomen är att de lyckas locka arbetare till sina led, trots att de anser att de kollektivavtal som i dag gäller på svensk arbetsmarknad inte hör hemma i ett modernt samhälle.

De tycker att fackförbunden har för stor makt och att dessa motverkar arbetsmarknaden. De är alltså inte bara främlingsfientliga, utan också löntagarfientliga!

Roger Kristofersson, fackligt aktiv i IF-Metall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel