Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP för en tynande tillvaro

Miljöpartiets avgående gruppledare Owen Laws raljerar och är skadeglad över att SD vid Krokoms kommunfullmäktige 5 november representerades av endast två av tre möjliga ledamöter.

Han hoppas väl att detta ska bestå i fullmäktigedecembermötet 9 december och alla sex möten 2015, för att SD ska försvagas som vågmästare. Samhället blir också sämre av att vinnarpartiet SD finns i folkvalda församlingar.

Enligt mig för Miljöpartiet en tynande tillvaro i räknade mandat på landsbygden (endast två) i förhållande till SD.

Får MP igenom sin politik väntar en skattechock för ytterligare utarmning av landsbygden. Drivmedelsskatt, gödningsämnesskatt med mera.

MP:s våta dröm är att Sveriges energiförsörjning senast 2030 enbart ska vila på förnyelsebara källor. För detta krävs påskyndan av kärnkraftsavvecklingen och straffskatt på de elkällor MP finner misshagliga. Trots att Sverige står för tiondelar av promille av växthusgaser som ger global uppvärmning.

Kanske borde MP vända sig inåt och fråga sig varför det går så dåligt för dem i till exempel. glesbygdskommunen Krokom. Deras extremt generösa asylpolitik nämner jag inte här.

Jan Englund (SD)

fullmäktigeledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel