Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP och C om landsbygden

På torsdagskvällen debatterade ledarna för MP och C landsbygd och grön omställning i direktsänd teve bland annat på ÖP:s och Expressens hemsidor.

Det skedde inför en publik på omkring 130 personer i Torstaskolans aula och ytterligare ett 70-tal personer i två klassrum.

Det var den andra stora debatten mellan Miljöpartiets Gustav Fridolin från Sundbyberg och Centerpartiets ordförande Annie Lööf från Värnamo.

Den första hölls i Lidköping 28 november. Det valet berodde bland annat på stadens "gröna omställning" med satsning på biogas.

Ås valdes för den andra och avslutande debatten för att orten bland annat har en lång tradition av jord- och skogsbruk, och att Centern och Miljöpartiet gemensamt styr Krokoms kommun, tillsammans med Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna.

Och de både partiföreträdarna levde upp till det samförståndet under debatten. De båda 30-åringarna flörtade öppet med varandra, politiskt.

– Vi jobbar för en ny regering. Jag hoppas att Centern vill vara med i den, sa Gustav Fridolin.

– Miljöpartiet får vara med i Alliansen, replikerade Annie Lööf.

Dessförinnan hade de bland annat varit eniga om landsbygden måste få chansen att konkurrera på lika villkor med övriga delar av landet, och att stödet till företagarna är viktigt.

Gustav Fridolin vill där satsa på lättnaderna för de små företagen, som han anser är motorn i ekonomin.

Annie Lööf vill fortsätta att satsa brett på företagen.

Gustav Fridolin försvarade MP:s förslag om höjd bensinskatt, kombinerad med satsning på produktion av alternativa bränslen, och alternativ energiproduktion, på landsbygden.

Annie Lööv hävdade att det ekonomiska stödet till kommunerna och landstingen, bland annat i Jämtlands län, nu är större än det var vid maktskiftet 2006.