Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP prioriterar järnvägen

Moderaterna går till hårt angrepp mot Miljöpartiets förslag att lägga ner Bromma flygplats.

Bland skälen anger man att Bromma flygplats bedöms om riksintresse av Trafikverket, men samma myndighet kommer till slutsatsen att ”det är uppenbart att Brommas reguljära trafik skulle kunna hanteras i sin helhet på Arlanda”.

Om trafiken flyttas i sin helhet till Arlanda kan olika bolag fortsätta att konkurrera med varandra. För resenärerna skulle det innebära att alla anslutningar samlas på en och samma flygplats.

Arlanda har redan utmärkta förbindelser med snabbtåg, fjärrtåg, pendeltåg och ett antal busslinjer.

För Stockholms del skulle det innebära frigörande av ett stort område för 50 000 nya bostäder och mycket bättre miljö för hela staden.

Om Moderaterna vill satsa på en förbättrad förbindelse och ett mera klimatsmart resande till och från Jämtland bör de satsa på tågförbindelsen. Inte minst neddragningar i nattågstrafiken har inneburit stora försämringar för både besökare och oss som bor i Jämtland.

Vi prioriterar alltid järnvägen högt.

Florian Stamm (MP)

kandidat till kommunfullmäktige

Björn Lindgren (MP)

riksdagskandidat

Karin Thomasson (MP)

kandidat till kommunfullmäktige

Anna Hildebrand (MP) kandidat till landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel