Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP:s språkrör i dramatisk tågbrand

Miljöpartisterna var på plats tidigt för att ta emot sitt språkrör. Men tåget började brinna i Bräcke.
– Det blev riktigt dramatiskt, sa Gustav Fridolin när han till slut klev av i Östersund, en timme försenad och lite skakad.

Annons

Det var tänkt som en snabb fika med partikamraterna på perrongen i Östersund, ett utspel och ett vallöfte om kulturskolan och sedan vidare resa mot Dorotea och debatt i Umeå på kvällen.

Redan vid 7 på torsdagsmorgonen stod därför miljöpartisterna från Östersund och länet på stationen med pumptermos, mackor och sina affischer med löften om tåg i tid.

Det såg därför ut som en riggad händelse att tåget aldrig kom. Men det var det inte. Det var en brand.

– Personalen fick verkligen börja jobba. Det var från noll till hundra, berättar en lite skakad Gustav Fridolin som kom fram klockan 8 i Östersund.

Hans försenade medresenärer sprang av tåget samtidigt som Fridolin berättade om att bromsarna under en vagn hade låst sig och tänt en gnista som gjorde att vagnen började brinna. I Bräcke stod tåget stilla länge och vagnen evakuerades.

Vallöftet om kulturskolan, som levererades på perrongen, handlar om att göra kulturskolan till en egen skolform precis som förskola, särskola, grundskola eller gymnasium. Med det följer en statusuppgradering och lärarutbildning till kulturskolan som i förlängningen ger en mer jämlik skola i hela landet, menade Gustav Fridolin som gjorde utspelet tillsammans med Karin Thomasson miljöpartisten i Östersund som är kulturansvarig i partistyrelsen.

– Alliansen har prioriterat ned de estetiska ämnena. Det här är ett sätt att höja resultaten och trivseln i skolan, sa han innan han skyndade vidare tillsammans med säpovakt och pressekreterare till Dorotea och hojtade en sista uppmuntran till de lokala partikamraterna:

– Ha det så bra nu allihopa. Det är 85 timmar kvar. Nu kör vi!