Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP tar ansvar för jobb och klimat

Svenskt Näringslivs regionchef i Östersund skriver att Miljöpartiets kongressbeslut om att den ekonomiska politiken inte ska bygga på tillväxt utgör en vändning från en företagarvänlig politik. Det är en felaktig slutsats.

MP värnar svenska företag och ser deras viktiga roll i att skapa jobb och ställa om till ett hållbart samhälle. Därför har vi lagt flera förslag som ska underlätta för företagande i Sverige. Bland annat slopat sjuklöneansvar för småföretag och en kraftig sänkning av arbetsgivaravgiften.

MP värnar samtidigt om miljön och klimatet. Utvinning av olja i Arktis skulle ge en skjuts i ekonomin och bidra till ökad tillväxt, samtidigt skulle det förstöra stora naturvärden och bidra till ökade koldioxidutsläpp. Det är inte hållbart.

När ökade klimatutsläpp och miljöförstöring ses som något positivt för att det ökar tillväxten är MP tydligt: Vi vill ha ett ekonomiskt system där även andra faktorer som ökad jämställdhet och minskade klimatutsläpp utgör positiva indikatorer, vid sidan av BNP.

Medan Alliansregeringen missat 15 av 16 miljömål har vi i Miljöpartiet lagt skarpa förslag för förbättrad miljö och ökat småföretagande. Det är att ta ansvar både för jobben och klimatet.

Per Bolund (MP)

ekonomisk-politisk talesperson

Björn Lindgren

riksdagskandidat för MP Jämtland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel