Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP-valsedlar har skickats fel

– Utskicken i alla kommuner utom Östersund tycks ha blivit felutdelade, säger Karin Österberg, som är Miljöpartiets valsamordnare i Jämtlands län.

Inför val brukar de politiska partierna skicka valsedlar och valbudskap hem till hushållen, som en slags reklam eller samhällsinformation.

Nu visar det sig att utskicken från Miljöpartiet i länets kommuner i de flesta fall har hamnat fel.

Det handlar om att hushållen har fått MP-valsedlar för en annan länskommun än den de faktiskt bor i.

– Vad jag vet är det ingen som har fått rätt, förutom i Östersunds kommun. Det finns heller ingen logik i felutskicken, som att man har fått valsedlarna för grannkommunen, säger Karin Österberg.

Hon berättar att det inte är partiet självt som har delat ut valsedlarna i folks brevlådor, utan ett företag. Företaget har på något sätt delat ut fel valsedlar.

– Vad det beror på, det vet vi inte riktigt än, säger Karin Österberg som ska kontakta företaget för att försöka ta reda på vad som har hänt.

Det här är inte första gången MP drabbas av felutdelade valsedlar.

– 2010 blev det också mycket felutdelat, säger Karin Österberg.

Själva valsedlarna kommer givetvis att finnas även i vallokalerna på valdagen.

– Valsedelsbiten är ingen katastrof. Det som är en katastrof är att partiet lägger så stor del av valbudgeten på det här, för att få ut valbudskapet. Varje utskick har – förutom valsedlarna – ett manifest för den specifika kommunen.

Ska ni skicka ut nya utskick?

– Min förhoppning är att få ut valmanifesten i alla fall, om jag hittar finansiering för det.