Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mr Targets siktar på utbyggnad

Familjeföretaget har blivit en succé. Nu är målet att bli störst i norden.

Annons

Mr Targets, tidigare sportelektronik, ligger längs en mindre avtagsväg i centrala Backe.

Företaget består av två faciliteter, en byggnad för kontor- och garage och en lagerlokal.

Renoverings- och utbyggnadsplanerna lades fram på arbetsbänken för drygt ett år sedan. När lokatidningen Strömsund kommer till Backe och familjeföretaget Mr Targets, är ombyggnaderna väl framskridna. Man har frigjort gamla lokaler för att möta en stigande efterfrågan och kunna utöka produktionen. Dessutom har kontoret byggts ut och det görs plats för ytterligare en anställd. Nu ska ännu mer krut läggas på marknadsföring och försäljning.

Företaget bestod tidigare av åtta anställda varav sex stycken ingår i familjen Andersson, med Staffan och sonen Peter som kärnfigurer.

• Vad är då Mr Targets?

– Vi tillverkar skytteträningsutrustning. Olika typer av måltavlor, stillastående, rörliga måltavlor och såna som poppar-upp, bland annat. Måltavlor för dynamiskt skytte helt enkelt, berättar Peter.

Företaget tillverkar, samt monterar ihop alla komponenter till den färdiga produkten. Peter som är ansvarig för produktutveckling skapar också tillverkningsanvisningar och det är tackvare hans egenpåhittade motorenhet till älgskyttebanor som företaget har fått sig ett uppsving. Mr Targets har levererat nio stycken motorenheter under 2013 och bland annat Funäsdalen, Hede, Åsarna och Esåsdalen har valt att köpa in till sina skyttebanor. På kundlistan inför 2014 återfinns Östersund.

Företaget går bra. Om det vittnar både den beställningsorder på ett 30-tal skjutfält till värdet av fyra miljoner som är den enskilt största, både för året och i företagets historia, och samarbetspartners som skyttarna Jocke Smålänning och Kennet Aspestrand. Dessutom har EM-guldskytten Emil Martinsson lånat en av deras banor.

•Hur är det att vara en del i ett familjeföretag?

Både Peter och Staffan är överens om att det kan vara tufft ibland, men att det också är en styrka att de vet var de har varandra.

Hur är företagsklimatet i Backe i dag?

– Det är inte alltid lätt med logistiken och att köpa material, men vi tar det som det är. Vi trivs här, säger Staffan.

De största kunderna är militären, polisen och tullmyndigheten. Inom den civila marknaden återfinns jaktskytte och de som tränar inför jägarexamen.

Allt som allt är en miljon investerat i Mr Targets och om framtidplanerna går i lås kommer avkastningen vara mer än värt det beloppet.

Vad jobbar ni mot just nu?

– Vi jobbar på att få generalagenter för nya produkter i Sverige och Utomlands. Vi ska också starta upp filialer med ambassadörer i Norge och Finland. Vi har också som mål att bli störst i norden inom skytteträningsutrustning, i nuläget är vi ledande inom den civila marknaden för rörlig skyttemålsträning, sammanfattar far och son Andersson tillsammans.