Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mukiibi om drömträffen: "Det var bara att placera in bollen"

Ronald Mukiibi fick en drömstart redan efter 5 minuter mot sitt gamla lag när han stänkte in 1-0 för ÖFK mot Häcken.

Annons

Se betygen efter ÖFK-segern mot Häcken

– En speciell känsla att få göra mål mot gubbar som man känner, sa göteborgaren i paus, sedan han chockat gästerna med det snabba målet.

Ronald Mukiibi är ytterbacken som spelade en allsvensk match med Häcken, men som sen mest fick agera reserv – därav flytten till Östersund ifjol i Superettan.

Lånet från Göteborg blev så småningom en regelrätt övergång och när hans gamla lagkompisar kom till Jämtkraft Arena fick Mukiibi alltså göra drömmålet omgående.

– En intränad variant, vi brukar stå och nöta skott efter träningarna. Nu fick jag en perfekt pass av Brwa, (Nouri), och sen var det bara att lägga bollen till rätta och placera in den, sa målskytten.

Jublet visste inga gränser bland hemmapubliken när bollen borrade sig in i ena krysset.

Fast glädjen blev kortvarit. Efter en hörna i 13:e minuten kvitterade Simon Sandberg, sedan hans skott gått förbi tre, fyra ÖFK:are inklusive en väldigt passiv Jamal Blackman i målet. Sist passerade kvitteringsbollen Andrew Stadler på mållinjen, som fick se hur skottet faktiskt gick mellan amerikanens båda ben.

Chocken blev stor på Jämtkraft Arena, liksom den säkert var även för Jamal Blackman, som aldrig kom till riktigt i den situationen.

I paus på väg ut mot omklädningsrummet gick lånet från Chelsea också och skakade på huvudet – han visste att han inte skötte sig bra i den situationen.

Fram kom då Haraldur Björnsson och tröstade engelsmannen. Den isländske keepern hamnade på bänken när ÖFK lånade Blackman från Chelsea. Nu var han stor och stöttade sin målvaktskollega.

Det står 1-1 i paus.

Läs mer:

Så gick snacket efter matchen – Potter ville inte byta

Mukiibi om drömträffen: "Det var bara att placera in bollen"

TV: Se Mukiibis drömmål - bara fem minuter in i matchen

TV: Iskall straff från Nouri gav rättvist ledningsmål

TV: Här kvitterar Häcken chockartat efter ÖFK:s snabba ledningsmål

Patrick Sjöö: Ni som missade festen – ni får fler chanser!

Martin Nilsson: "Vi väntade på bytet - då kom ÖFK:s avgörande"

Jamie Hopcutts besked – då kan han vara tillbaka: "Hoppas kunna spela sista tio matcherna"