Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multiartisten Möller gästar Gamla Teatern

Hon är känd för sina imitationer av kända människor.
Nu gästar Maria Möller Östersund, och bjuder på både musik, imitationer och sång.

Det är svårt att få grepp om Maria Möller. Hon kan så mycket. Hon är klassiskt skolad mezzosopran, har jobbat som skådespelare inom teatern, varit med i flera musikaler, är proffs på att imitera och har gjort flera egna föreställningar.

Som sagt - det är svårt att få ett grepp.

– Jag vet, jag har hört det förut. Men du, har du sett en av mina föreställningar, undrar Maria Möller.

Nej, det har jag inte.

– Kom, då blir allt solkart. Det är inte konstigare än livet självt, det består också av mycket, konstaterar hon.

Maria Möller kommer till Östersund med ett fyrmannaband och föreställningen "Föränderligt, en nyskriven föreställning som hon hoppas ge sig ut på en längre turné med i vår. Nu, i höst, ger hon några få föreställningar på utspridda platser.

– "Föränderligt" utgår från att allt i livet är just föränderligt. Jag väver mina prator kring det, säger Maria Möller.

Publiken kan förvänta sig en kväll med mycket musik sammanflätat med reflektioner och imitationer.

– Det som kanske är ovanligt med mig är att jag imiterar sångligt, det är inte så många som gör det. I senaste showen imiterade jag säkert 40 personer, men nu har jag börjat sjunga allt mer som mig själv.

Maria Möller, som fyller 49 år om några veckor, är född och uppvuxen i en by mellan Skellefteå och Piteå. Hon bor sedan flera år tillbaka i Stockholm. Sommaren 2005 gjorde hon ett bejublat framträdande på "Allsång på Skansen", där hon bland annat imiterade drottning Silvia, Eva Dahlgren och Carola.