Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multimiljonär i jakttvist i Åre

En känd finansman och multimiljonär har hamnat i en tvist om ripjakt i Fäviken.

Bakgrunden till tvisten är efterspelet till att Patrik Brummer köpt en fastighet i Fäviken, öster om Åre. Tidningen Affärsvärlden berättar att den tidigare ägaren skulle få tillgång till jaktmarker. Enligt den tidigare ägaren ska han och Patrik Brummer ha kommit överens om att den gamle ägaren skulle få tillgång till ripjakt vissa perioder under fem år. Första gången den tidigare ägaren skulle ut och jaga tillsammans med några kamrater anmäldes han för tjuvjakt. Men strax efter kom polisen fram till att han inte gjort något olagligt. Året efter fick den tidigare Fäviken-ägaren inte jaga på grund av att han påstås ha misskött gårdens jaktregler. Ytterligare ett år senare sades jakten upp på av att en son till Patrik Brummer skulle jaga just då.

Den förre ägaren menar också att han blev lovad att ha skulle få bo i huvudbyggnaden i Fäviken tills dess att ett nytt hus skulle ha byggts . Men han fick order om att flytta ut tidigare än avtalat och han fick hyra en lägenhet i stället.

Den gamle fastighetsägaren lämnade in ett krav på Patrik Brummer till Kronofogden på en halv miljon kronor. Av dessa är 250 000 kronor för utebliven ripjakt eftersom han menar att han skulle ha få in runt 50 000 kronor per jakttillfälle. Dessutom vill också ha 150 000 för försenat husbygge samt 100 000 kronor för ränta, sveda och värk.

ÖP har försökt att nå Patrik Brummer utan att lyckas. Men Patrik Brummer skriver i ett svar till Kronofogden att: ”Jag bestrider detta krav som helt grundlösa”.

Eftersom Patrik Brummer inte vill betala har ärendet hamnat som en tvist i Stockholms tingsrätt.