Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multisportarena med klätterborg planeras vid skolan i Myrviken

En näridrottsplats vid skolan i Myrviken ska få både unga och vuxna att öka sin fysiska aktivitet. Ett bidrag på 200 000 kronor sökts nu från kommunen till bygget.

Själva anläggningen beräknas kosta 675 000 kronor och ska bestå av en multisportarena med konstgräs samt en klätterborg.

Kostnaden för markarbetet är beräknat till 200 000 kronor. Det är till den kostnaden som man nu söker kommunalt bidrag.

Resten av projektet finansieras via olika föreningar och lokala företag.

Merparten av pengarna kommer dock från Idrottslyftet och den lokala skolstyrelsen med 375 000 respektive 250 000 kronor.

– Vi vill skapa en utemiljö som stimulerar till ökad rörelse både bland flickor och pojkar i alla åldrar och uppmuntra till en aktiv livsstil, skriver företrädare för Myrvikens skola i sin bidragsansökan till kommunstyrelsen i Berg.

Kommunens näringslivs- och utvecklingsavdelning tillstyrker att ett bidrag på 200 000 kronor lämnas men att en avräkning sker om sökta regleringsmedel även beviljas.