Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Musik är medicin”

– Fantastiskt. Helt fantastiskt.
Det råder ingen tvekan om att Anna-Stina Högberg har njutit av konserten med Bo Lyckligs Gammeldansorkester. Och hon känner igen alla låtar, säger hon.

– Jodå. Min svåger och svägerska var gammeldansare. Jag trodde att det skulle bli lite foxtrot och tango också efter alla snoor, men det blev det inte.

Lite foxtrot och tango hade annars inte varit helt fel.

– Nej, man har väl varit ung en gång i tiden.

Bo Lyckligs Gammeldansorkester består av Kjell-Erik Eriksson på fiol, Bo Lindberg på dragspel, Jens Comén på gitarr och Pedro Blom på bas. De befinner sig ute på en turné genom länet där de via Estrad Norr och Kultur i Vården spelar på äldreboenden och servicehem.

När ÖP kommer på besök spelar de på Sollidens Servicehem. De flesta av konsertbesökarna sitter i rullstol eller sitter på sina rullatorer och njuter av musiken, fötterna stampar i takt och många följer med genom att tyst klappa händerna.

– Jag tror att de flesta hade dansat om de kunnat, säger Jens Comén.

– Det är otroligt kul att få åka runt och spela så här, jag hoppas själv när jag blir gammal att jag får sådan här underhållning, säger Bo Lindberg.

Bo Lyckligs Gammeldans fortsätter sin turné i veckan med spelningar i bland annat Bräcke och Hede.