Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik Direkt tappar deltagare

Antalet unga band och artister som vill tävla i Musik Direkt minskar drastiskt. I länet har 27 band anmält sig i år, en halvering jämfört med några år sedan.

– Jag vet inte vad den här minskningen beror på. Enligt det nationella gänget beror det på mindre barnkullar 1995-98, säger Mia Kempff, ansvarig för Musik Direkt i Jämtlands län.

I fjol var 36 akter anmälda, året innan 45. Åren 2009-2010 ville nästan 60 band vara med och tävla i musik.

Minskningen i antalet anmälda band gäller över hela landet, inte bara Jämtland och Härjedalen. Endast två län, Kalmar och Uppsala, har sett en liten uppgång i antalet anmälningar, men de har enligt Mia Kempff legat lågt i antalet anmälningar tidigare. Mia Kempff tror inte att minskningen i antalet anmälningar enbart beror på mindre barnkullar.

– Vi har inte lyckats komma ut till de yngre så det måste vi bli bättre på. Men vi ska analysera varför det har blivit så här.

Anmälningstiden gick ut i fredags. Den drastiska minskningen av antalet anmälda gör att planerna för årets Musik Direkt ändras. Fyra delfinaler görs om till två. De två delfinalerna är på Storsjöteatern i mitten av mars och inspirationsdagen för de anmälda flyttas närmare delfinalerna. Dessutom slopas momentet "Andra chansen" helt.