Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik Direkt tappar deltagare

Antalet unga band och artister som vill tävla i Musik Direkt minskar drastiskt. I länet har 27 band anmält sig i år, en halvering jämfört med några år sedan.

Annons

– Jag vet inte vad den här minskningen beror på. Enligt det nationella gänget beror det på mindre barnkullar 1995-98, säger Mia Kempff, ansvarig för Musik Direkt i Jämtlands län.

I fjol var 36 akter anmälda, året innan 45. Åren 2009-2010 ville nästan 60 band vara med och tävla i musik.

Minskningen i antalet anmälda band gäller över hela landet, inte bara Jämtland och Härjedalen. Endast två län, Kalmar och Uppsala, har sett en liten uppgång i antalet anmälningar, men de har enligt Mia Kempff legat lågt i antalet anmälningar tidigare. Mia Kempff tror inte att minskningen i antalet anmälningar enbart beror på mindre barnkullar.

– Vi har inte lyckats komma ut till de yngre så det måste vi bli bättre på. Men vi ska analysera varför det har blivit så här.

Anmälningstiden gick ut i fredags. Den drastiska minskningen av antalet anmälda gör att planerna för årets Musik Direkt ändras. Fyra delfinaler görs om till två. De två delfinalerna är på Storsjöteatern i mitten av mars och inspirationsdagen för de anmälda flyttas närmare delfinalerna. Dessutom slopas momentet "Andra chansen" helt.