Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling till Musikhjälpen på Gamla Tingshuset

Under fredagen 16 december med start 17.00 hålls insamlingsgala till stöd för Musikhjälpen på Gamla Tingshuset.

Annons

Under kvällen kommer det att bjudas på musik både i caféet samt i Tingssalen. Årets tema för Musikhjälpen är ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Artisterna som uppträder och hjälper till med insamlingen är,

Erika och Sofia är de jämtlänska tvillingarna som har spelat tillsammans sedan de var små. De är singer/songwriters som influerats av Simon och Garfunkel. De skriver sin egen musik med texter på engelska. Texterna tar upp sådant som de varit med om i sin vardag.

Sofia och Erika

spelar jazzpop och är en norsk/svensk grupp från Birka Folkhögskola. Gruppen består av sångerskan och låtskriverskan Kristine Heide Bø, Truls Levenstam på gitarr, Andreas Svabø på bas, Idan Cheaproot på slagverk.

Emil Ljungström Band är indierock-sångaren från gruppen Fallet. I Maj släppte han sin EP ”Rönnbärsfilosofi” där låtarna spelades in hemma i en egenbyggd studio.

Emil Ljungström

Frej är en singer/songwriter från Lit. Han beskriver sin musik och text som att den vandrar mellan dröm och verklighet. Den grundar sig i singer/songwriter-tradition men svävar melankoliskt runt olika genrer för fokus på uttryck av varje låt och dess kärna.

Frej

Robin Djusberg är en singer/songwriter som tidigare varit med och anordnat hårdrockeventet ”Ain´t dead yet” på Storsjöteatern.

Robin Djusberg

Linnea Olofsson är singer/songwriter och pianist. Hon är även årets Spotlightvinnare.

Lawan Hassan har varit involverad i många musikprojekt under sin karriär. Lawan har tillsammans med Anna Lisa Hellqvist samt Johan Alander utgjort gruppen Panda Pompoi. 2016 gick starten för Johan och Lawan projekt Fuckit. I slutet av februari släppte de ep:n "Ingen stad för en drömmare". Det är hip hop som är både hård och ärlig med texter som är helt ocensurerade.

Lawan Hassan

Ida Graae är artisten från Mörsil som är känd från bland annat Idol och P4-toppen.

Daniel Ess är hiphoparen från Torvalla som tidigare gått under namnet Danneman.

Tribe Friday kommer från Härnösand och Sundsvall. De spelar svängig indiepop.

Annons