Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Millencolin bjuder på politiska texter och 90-tals nostalgi under öppningshelgen i Åre.

För många är Millencolin tonårsnostalgi, öl i en park med en skateboard under armen. Det är högt tempo och det är pepp. Denna gång på Bygget i Åre, under öppningshelgen, med en snowboard istället för en skateboard.

Annons

Millencolin bjuder på fyra spelningar i Sverige, en av dessa på Bygget i Åre.

Millencolin är punkrockbandet från Örebro som bildades 1993. Efter 23 år består bandet fortfarande av Nikola Sarcevic på sång och bas, Mathias Färm på gitarr, Erik Ohlsson på gitarr och Fredrik Larzon på trummor.

De är väl kända som de skejtande punkrockarna med hits som ”No Cigar", Penguins och polarbears", ”Lozin must” och ”Bullions”. För den som skejtade under tidigt 1990-tal var band som Bad Religion och NOFX en del av skejtkulturen. För medlemmarna i Millencolin var det en början in i punkrocken, ett kliv från brädorna upp på musikscenen.

Debutalbumet ”Same old tunes” kom 1994. Det internationella genombrottet kom 2000 med ”Pennybridge pioneers”. Efter det har det flutit på för bandet, med en hängiven fansskara och albumsläpp med jämna mellanrum, tills det plötsligt tog stopp. Det senaste albumet i raden, ”True brew” kom ut 2015, innan dess var där en sju års tystnad. En tystnad som dock gav resultat. Nu har bandet grävt djupare och kommit närmare kärnan till punkrocken som en gång fick dem att dra sina första ackord, och texterna är mer politiska än någonsin.

I låten ”Sense and sensibility” sjunger Nikola Sarcevic ”You´re just a racist clown”, en låt som skrevs i augusti innan det svenska riksdagsvalet. Låten ”Silent suicide” handlar om hur religionen är roten till många problem i världen.

Nu tar de med sig punkrocken till Åre och spelar under öppningshelgen på Bygget, där avslutar de sin Skandinavienturné lördagen den 10 december.

Annons