Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musikalisk mångfald viktigt

Till Östersunds och länets utveckling hör ett mångfaldigt musikutbud. Yran visar vad glesbygden kan åstadkomma.

För att appellera till en större publik föreslår jag tre publikmagneter med stor lyskraft och skicklighet: Tenorerna Andrea Bocelli och Placido Domingo samt mezzosopranen Katherine Jenkins. Deras breda repertoarer och erfarenhet på scen borgar för minnesvärda framträdanden.

Katherine Jenkins, född 1980 i Neath utanför Swansea, Wales (dit ÖFK miste en av sina stjärnor), har gjort den klassiska musiken mera tillgänglig för gemene man och är älskad klotet över.

Bocelli må vara blind, men trotsar sin begränsning med en väldig talang. Domingo har varit en viktig kugge i de Tre Tenorerna och tjusar publiken på egen hand. Jenkins har uppträtt med båda herrarna. Samtliga kan avnjutas i stora, underbara doser på nätet.

Idrottare brukar leda träningsläger för ungdomar inom sina respektive grenar. Ta hit dessa tre genommusikaliska medmänniskor en vecka och låt dem undervisa i sång och musik samt få impulser från vår egen kultur.

Vilken fullträff väntar oss inte!

Lennart Sundstad

Lit

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel