Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Musiken var ett sätt att fly till en annan värld

När de andra jämnåriga började skriva dagbok började Jonnali Parmenius, eller Noonie Bao som är hennes artisalias, att skriva låtar. Det var hennes sätt att hantera verkligheten. Då var hon runt tio år. När hon var 14 år spelade hon upp låten "in your heart" för sina föräldrar. Det var första gången någon fick höra hennes musik.

– Det var väldigt stort att göra det. Det var nästan så att jag kände att det var lite pinsamt. Det var så äkta för mig, och direkt från hjärtat. Det var kul också att höra vad de sa eftersom det var första gången man fick kommentarer på det man hade skrivit. Men de fick nog lite av en chock.

– Den betyder mycket för mig, den låten. Än i dag så står jag för den.

Men det var inte som så att Jonnali bestämde sig för att det var musiker som var hennes framtida yrke.

– Jag har nog aldrig tänkt så. Jag har bara försökt hålla på med det så mycket som möjligt hela tiden. Jag har bara tyckt att det har varit så himla kul att skriva musik och låtar. Så jag gjorde det varje dag, hela tiden i princip. Jag satt mycket själv och skrev låtar. Även på skoltid gjorde jag det, smet ut från lektionerna och satt och skrev istället. Det var ett sätt att fly in i en annan värld där jag fick göra som jag ville. I den åldern var det väldigt skönt att ha den världen också. Den perioden var lite tuff.

– Jag hoppade av gymnasiet och flyttade till Schweiz för att jag hade en kompis där och tyckte att det verkade väldigt fint där i den lilla staden utanför Zürich. Där tog jag lite sånglektioner och så hittade jag folk att göra musik med. Jag frågade runt lite och hittade en kille som blev min bästa vän där som hade en studio på sin vind. Där satt vi och spelade in låtar och skrev. Det var då jag kom i kontakt med dator med musikprogram. Det var väldigt kreativt och lekfullt. Vi gjorde grejer och gick ner till lokalradion och så spelade de upp det på radion där. Det var roligt och lekfullt. Jag lärde mig väldigt mycket under den tiden. Jag ville komma bort från Stockholm och bara göra musik.

• Du skriver även till andra artister. Är det inte svårt att sätta ord på andra personers känslor?

– Jo, absolut. Många gånger är den jag skriver till med. det skulle vara svårt att sitta helt själv, då skulle det inte fungera. Men det är svårt. Men jag tycker att det har gått ganska bra. Man pratar mycket och lär känna varandra.

• Du beskrivs som nästa stora svenska stjärna. Är det inte jobbigt att ha den pressen på dig?

– Det är klart att man blir glad om folk tycker om musiken, men jag tänker inte så. Jag tycker bara om att vara i studion och göra musik. Jag kommer alltid att göra det. Ibland går saker bra och ibland går det dåligt, men jag kommer alltid att fortsätta att göra musik. Det får gå som det går, bara jag är ärlig mot mig själv och min musik för det är det viktigaste för mig.

• Du har gjort i princip allt till skivan själv, varför?

– För att jag hade en vision i mitt huvud hur jag vill att det skulle låta. Det är svårt. Jag har producerat skivan tillsammans med Linus Wiklund. Det tog lång tid innan jag hittade någon som jag kunde samarbeta så nära med och så bra med. Jag är ganska jobbig att jobba med när det kommer till min egen musik för jag har en väldigt klar bild av hur jag vill att det ska låta. Jag ger mig inte förrän jag får den bilden. Det är därför det har tagit en längre tid, men nu när jag ska släppa skivan tycker jag att det är värt den kampen att få till det och lära sig saker under tiden.

– Jag gör det mycket för min egen skull, musiken, den är ju för mig. Sen om andra tycker om det blir jag jättelycklig och då betyder det mest av allt i hela världen. Men jag vill att det ska låta som min värld i mitt huvud.