Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

My kammade hem Idol-Kevin

Alexander Bard har fel.

Frisören och flickvännen My Sandberg har sagt sitt.

Kevin Walkers frisyr håller popstjärnestandard och hon ser ingen anledning att ändra den.

– Jag tycker om den och Kevin gillar den också, säger hon.

Egentligen har de Giffarnas Pontus Engblom att tacka för att ha hittat varandra. Den gemensamma kompisen Engblom såg många likheter hos de båda och tyckte att en träff var på sin plats. Sagt och gjort. My var djärv och tog chansen, och efter drygt fyra år som ett par får de nu uppleva nya hektiska tider tillsammans. My berättar om utmaningarna att dela tak med en sjungande fotbollsspelare.

– Det enda man kan göra är att vara där med öppna armar. Jag försöker peppa och stötta honom så mycket det går, säger hon.

Toppstrid med Gif Sundsvall i Superettan plus en kometkarriär som artist i Idol har gjort Kevin Walker till en jagad man - och inte bara av journalister. På kort tid har Kevin byggt upp en trogen skara fans och mittfältaren få nog leva med att tituleras som flickidol. För flickvännen har det inte inneburit några problem. My skrattar när hon berättar om att de sluppit allt för närgående "stalkers" än så länge.

– Det är smickrande att intresset varit så stort. Vi är så säkra på varandra och pratar jättemycket. Han ser på en gång om det är något jag tänker på, säger hon.

My har jobbat som frisör i över fyra år och stortrivs med sitt yrke. Även fast hon, likt sin pojkvän, har ett intresse och fallenhet för musik så tror hon inte att saxen någonsin byts ut mot en mikrofon.

– Jag sjunger hemma i smyg. Spelningar hemma på kammaren räcker för mig, säger My Sandberg.

Trots att hon själv inte vill stå i rampljuset så medger My att det blir en och annan duett i parets gemensamma lägenhet i stan.

– Båda vill sjunga så det är alltid fight om micken! För det mesta får jag min vilja igenom när det gäller låtvalet, säger hon, märkbart belåten.

My beundrar Kevins målmedvetenhet och förstår att han lever under stor press. Det är många som har en åsikt om allt från hans fortsatta karriär till hur frisyren ser ut under de direktsända Idolframträdandena. Det sistnämnda är ju My Sandbergs egen domän och här tycker hon att den excentriske jurymedlemmen Alexander Bard är ute och cyklar.

– Alla får ha sin åsikt men frisyren har ju jag bestämt, säger My Sandberg.

Vad spåkulan säger vågar inte My spekulera i. Det enda hon vet är att hon har hamnat i en spännande cirkus där både musik och fotboll står som huvudnummer.

– Vi lever för stunden. Det går inte att förutspå något utan vi gör det bästa av det.

Gustav Parment
060–197259
gustav.parment@st.nu