Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket att göra för nya regeringen

Annons

Vi har fått en regering som har en vänligare framtoning. Det verkar som att det är slut på att trampa på sjuka, arbetslösa och pensionärer.

Denna inriktning måste få även gälla Norrlands inland. Dra in på satsningar i, mellan och runt storstäderna. Vi har sett tre vansinnesprojekt, satsningen på Bottniabanan, bro över en havsvik i Sundsvall och tunneln genom Hallandsåsen, som tagit pengar från viktiga projekt för trafiksäkerhet och järnvägssatsningar i inlandet.

Ge tillbaka skatterna som kommer från vattenkraften. Dessa pengar ska respektive kommun och län, ha nytta av.

Vidare måste frågan om lastbilsskatten förtydligas. Det är väl så att man vill komma åt utlandstrafiken genom Sverige, till exempel från Syd- till Nordnorge? Det som sägs skrämmer berörda.

Vidare måste det bli en lagändring som innebär att staffsanktioner införs mot de tjänare i stat, kommun och landsting som inte följer våra lagar. Den som kör över en sakägare må straffas med avsked och den som drabbas ska erhålla ekonomisk kompensation.

Det finns exempel. Krokoms kommun får bakläxa av kammarrätten på grund av förfarandefel. Planeringen av en detaljplan ska göras om. Detta ignoreras av kommunen, man beviljar bygg- och marklov utan inhämtning av grannyttranden.

Ärendet hamnar till slut hos regeringen som skriver in framåtsyftande reservationer om husplaceringar i höjd och plan. Detta får ingen verkan alls, eftersom husen redan är olagligt uppförda.

Detta måste leda till en lagskärpning inte bara inom plan- och bygglagen, utan även andra lagar som saknar straffsanktioner.

Det finns en del för den nya regeringen att göra.

Partilös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel