Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket bra av Octava!

Ibland sammanstrålar de bästa förutsättningarna.

En kör med genomgående mycket goda sångare, en ledare som aldrig nöjer sig med ett mediokert resultat och en utmärkt organist.

Kören Octava
Duruflés "Requiem"
Brunflo kyrka och Hornsbergskyrkan

Resultat av den kombinationen kunde vi avnjuta i Brunflo kyrka på lördagskvällen tillsammans med kören Octava, dess dirigent Henry Åkerlund och organisten Mirella Sarp.

Att välja att ge sig i kast med Maurice Duruflés "Requiem op. 9" är att utmana både sig själv som dirigent, sina körsångare och en flyhänt organist.

Jag tycker det var ett mycket bra val för just Octava, för det här verket var som klippt och skuret för kören.

Det var rent sjunget rakt igenom, alla fraser var omsorgsfulla, nyanserna grundliga dessutom var det en bra balans mellan de olika stämmorna.

Vi fick också ta del av fina soloinsatser av Lars-Åke Wikström, baryton, Kiki Korths Aspegren, mezzosopran och Magnus Gibson på cello.

Duruflé var själv en mycket driven organist så orgelstämman i sig är en teknisk utmaning. En utmaning som Mirella Sarp axlade utmärkt förtjänstfullt.

Mirella visade prov på en mycket stabil spelare som bjöd på en koncentrerad och minutiös tolkning.

Som inledning på konserten serverade kören också en fin tolkning av Gabriels Faurés "Oändligt Han ger".

Skulle jag sammanfatta kvällens konsert med ett ord så blir det noggrann.

Det här var en mycket noggrann konsert på alla plan och det gladde.

Betyg: 5/5