Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket fylla i Östersund

Många jämtar har sovit ruset av sig hos polisen under fredagsnatten.

Halloweennatten tog sig uttryck på olika sätt, med läskiga utklädnader, hemska ansiktsmålningar – och förhöjd dryckenskap. Under nattens gång har i omgångar sammanlagt elva personer omhändertagits av polisen för tillnyktring i länet, samtliga i Östersund, en siffra som är högre än en normal fredagkväll.

– Vi har haft en ganska hög konsumtionsnivå här i Östersund. Vi har just nu sju personer här i vårt förvar och ytterligare fyra personer som vi lämnat över till sjukvården, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid länspolisen.

– Grunden är att sjukvården ska ta emot alla men då de inte har plats får vi ta hand om dem.

Det har dock mestadels stannat där; vid fylla. Några grövre brott har inte kommit till polisens kännedom.

Strax efter två på natten fick dock polisen rycka ut till en restaurang i centrala Östersund, där en man ska ha uppträtt hotfullt.

– Det var två personer som hade kommit ihop sig på den här krogen där målsägande sade sig vara rädd för den här mannen. Men de båda individerna var för onyktra för att kunna höras vid det tillfället, så där väntar vidare utredning, säger Oscar Berglund.

Mannen omhändertogs och en anmälan om olaga hot upprättades.