Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket hemmaplan för Östersund i USM

Östersund Basket har fått lite av jackpot i årets USM. Av fem möjliga sammandrag har eller kommer tre att spelas på hemmaplan.
nästa omgång av USM. Både P17- och F15-laget får spela sammandraget på hemmaplan, 6–7 december respektive 22-23 november.

Fem lag från Jämtland Basket och Östersund Basket finns med i årets USM-spel (som i de yngre åldrarna benäms URM). Två lag har redan gått i gång, P16 och F15. Facit; så nära succé man kan komma.

P16 (med Mats Lundqvist som coach) vann rubbet på hemmaplan och går därmed direkt till omgång 3 i januari. F15 (Hans Vågström) vann två av tre matcher i sitt sammandrag i Sundsvall.

Vågströms lag får dessutom spela nästa sammandrag (omgång 2) i Östersund. En riktig lyckträff på alla sätt.

– Det är skönare att spela på hemmaplan än att behöva åka iväg. Man brukar också ofta spela bättre på hemmaplan, säger Mats Lundqvist, sportchef i Östersund Basket.

Är det också en ekonomiskt vinst att få sammandrag på hemmaplan?

– Nej. I URM och USM finns det en regel om kostnadsutjämning så den enda vinsten är väl den fikaförsäljning som vi kan göra.

De övriga tre Jämtlandslagen som ska upp till rakning i december (6–7:e) är H19 samt H och D17.

H19-klassen, som totalt innehåller 18 lag, spelas bland annat i Södertälje, dit Jämtland Basket blivit lottat. Jämtland coachas av Zeljko Brlek och laget kommer att få möta Södertälje, Lidingö, Lobas och Norrköping.

Östersunds H17-lag (med Peter Johansson som coach) får hemmaplansfördel. Motståndare är Blackeberg, Sundsvall och Södertälje.

Östersunds F17 (Krister Blomgren) får åka till Uppsala och möta hemmalaget, Järva, Kungsholmen samt Mark. En tuff lottning.