Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket positivt efter USM i Vemdalen

Länets åkare gjorde en mycket stark insats i USM i Vemdalen. Facit blev åtta medaljer, varav hemmaåkaren Elsa Håkansson-Fermbäck tog tre av dessa.

Vemdalen och Klövsjö har arrangerat USM även tidigare, men aldrig i två åldersklasser (15-och 16-åringar). Det fyra dagar långa mästerskapet blev därför något av ett elddop för klubbarna.

– Det har gått smidigare än vad vi har tänkt. Mycket har också berott på att vi haft så bra väder, med sol alla dagar. Många har varit jättenöjda. De har kommit fram folk och tackat oss, berättar Marie Fermbäck i Vemdalen.

Skulle ni kunna tänka er att återupprepa arrangemanget i framtiden?

– Absolut! Svenska Skidförbundet var oroligt innan, om vi skulle kunna genomföra dubbla tävlingar, men det har flutit på bra.

Rent sportsligt blev det också en fullträff för länets åkare. Totalt åtta medaljer måste betecknas som ett väldigt bra facit.

Det kanske allra roligaste var lördagens storslalom för D16, där länet tog en dubbelseger genom Jonna Luthman, Åre och Elsa Håkansson-Fermbäck.

De åtta medaljerna fördelades mellan Vemdalen, ÖFK och Åre. Här är de i koncentrat:

# Elsa Håkansson-Fermbäck, Vemdalen. Guld i super-G, silver i storslalom och störtlopp. Elsa hade slagläge för ännu en medalj i den avslutande slalomtävlingen, men efter ledning i åk 1, körde hon ur i åk 2.

– Jag är nöjd totalt, men hade gärna velat vinna även i dag, sa Elsa, som fick göra sin internationella debut i Trofeo Topolino i Italien, tidigare i vintras.

– Det gick inte bra. Jag var så väldigt nervös, berättar hon.

# Kevin Stein-Lagerheim, ÖFS. Silver i både storslalom och i slalom. Dessutom sjua i störtlopp.

# Jonna Luthman, Åre. Guld i storslalom. Dessutom sexa i både störtlopp och super-G.

# Filip Johansson, ÖFS. Silver i slalom. Femma i super-G.

# Tobias Hedström, Duved. Trea i slalom.