Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mycket schnitzel på nya restaurangen

Importerad öl och österrikisk mat, framför allt schnitzel. Det är konceptet för nyöppnade Halta Renen schnitzelrestaurant och Bierstube.

– Vi tyckte det fattades en konceptkrog, med kläder och allt, i Östersund, säger kocken och delägaren Fredrik Eckhardt.

I raden av pizzerior på Rådhusgatan, finns nu en ny restaurang, Halta Renen. Restaurangen startade i Duved men har nu flyttat till Östersund. Iklädda lederhosen serverar bröderna Fredrik och Viktor Eckhardt österrikiska specialiteter som bland annat Schnitzel, gulasch, spätzle och käsekrainer till sina gäster.

– Vi satsar på de stora schnitzlarna. Vi bankar och lagar dem helt från grunden på det österrikiska sättet som innebär att vi dubbelpanerar och friterar dem. De ska bli riktigt frasiga, säger Fredrik Eckhardt.

Sex olika schnitzlar, varav en vegetarisk finns på menyn. Här finns också en dryckesmeny med 36 olika ölsorter från hela världen, men främst från Österrike och Tyskland.

– Vill du ha en god schnitzel kommer du hit, du kan inte få något liknande, om du inte åker till Österrike förstås, förklarar han.

I slutet av oktober var invigningen och kunderna har börjat hitta dit.

– Fredag och lördag bör man boka bord, annars är det bara att komma in. Vi har lunchservering, mat för avhämtning och öppet alla dagar utom söndagar, säger Fredrik Eckhardt.

Viktor Eckhardt arbetar som servitör och bartender. Han har nyligen flyttat hit till Östersund för att arbeta tillsammans med sin bror. Om han själv får välja en favorit på menyn blir det kalvschnitzel med endast surkål.

– Det behövs inte mer än så, tycker jag.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.