Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Något ljum Norrländsk Passion

Östersund Arena, tisdag

Annons

Fyra norrlandsläns samlade teaterkompetens har tillsammans skapat det största musik- och teaterarrangemanget under Umeås år som kulturhuvudstad. Det var mycket folk i rörelse på scenen och idéerna många, Kanske lite väl många och det var inte bara en gång jag tänkte att detta verk skulle ha tjänat på att kokas ner till en något tätare buljong.

Tydliga brister i manusen lös igenom och verket blev alldeles för långt och tempodrivet i föreställningen saknades. Valet att blanda upp de tre separata styckena var intressant och höll en slags spänning vid liv, men dessvärre så skedde kollaget på bekostnad av en tematisk tråd.

Jag tyckte däremot om att verken innehöll levande kritik och ställde många angelägna frågor i samtiden. Scenografin var också enkel men effektfull och scenbyten, projiceringar och teknik bidrog till en bra scenbild.

Riktigt bra var musiken skriven av Cay Nyqvist. Suggestiv och målande, och den var förträffligt framförd av musikerna från Giron Sámi Téahter. Danspartierna med medverkande från Teater Barda var närvarande och tankeväckande. Gripande och viktiga var också den samiska poeten och spoken word artisten Mimie Märaks läsningar.

Betyg: 3.