Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Några hade inte fokus"

Tionde raka Jämtlandsförlusten – då var Torbjörn Gehrke missnöjd med en del av sina spelare.
– Vi har inte råd med att några inte går på max, sa Gehrke efter 68–96 mot Södertälje.

Jämtlandscoachen sa inte vilka han syftade på, men alla som såg matchen förstår att det var Dee Ayuba och Dwayne Mitchell.

De båda amerikanarna hade en nattsvart kväll med missade skott i parti och minut.

Ayuba sköt 4/15 på tvåorna och 2/5 från strafflinjen. Det är en skottprocent som han nog inte haft sedan han var juniorspelare.

Mitchell hade 2/9 och 1/3. Han kompenserade med 6 returer och 6 assists, men det är ändå alldeles för dålig utdelning av en sån meriterad spelare.

– Jag vet inte om det är mental trötthet efter alla förluster, men några av våra spelare hade svårt att hitta motivationen. De hade inte fokus. Det märks när vi skjuter 37 procent på tvåorna mot Södertäljes 68.

Gehrke måste ändå ha varit nöjd med den första och tredje perioden. Då spelade Jämtland med hjärtat och hade bra sänk framåt och ett okej försvar.

– Tredje perioden var behållningen. Men det var onödigt att vi låg under med tolv i halvtid. Vi missade alldeles för många enkla närskott, menade Gehrke.

Vedran Bosnic berömde ändå Jämtland för en fysisk basket och bra inställning.

– Varje anfall innehöll fysisk närkontakt och Jämtland tog sju returer mer. Det visar på att de hade fajtervilja, sa Södertäljecoachen.

Jämtland krympte Södertäljes ledning till 55–65, innan Roberson och Bizaca klev in och började penetrera och sänka skott.

– Vi spelade tufft och hade ändå inte så många svackor i dag, sa Trevor Gruis, bäst i Jämtland tillsammans med Gustav Hansson.

Du verkar ha hittat en bra form på sistone?

– Ja, jag försöker spela hårt. Även om det går tungt kan du alltid kontrollera din attityd och vilja. Viljan finns definitivt där i hela laget. Många lag skulle packa ihop efter 3–24, men vi tränar bra och fortsätter att kriga.

Är målet att vinna åtminstone en match till?

– Nej, vi vill vinna alla matcher som är kvar.

Nästa chans att bryta trenden kommer redan på torsdag, borta mot LF.

– Vi sätter oss på bussen redan i morgon (onsdag), säger Torbjörn Gehrke.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Matchstatistik:

Slutvinjett

Basketligan, omgång 28

Jämtland-Södertälje 68–96

21–22, 11–22, 23–26, 13–26

Jämtland: Trevor Gruis 16, Dwayne Mitchell 13, Oladapo Ayuba 10, Johan Rönström 8, Mattias Markusson 8, Gustav Hansson 5, Jesper Eliasson 4, Andreas Karlsson 3, Niklas Larsson. Södertälje: Darko Jukic 24, John Roberson 17, Dino Butorac 14, Christopher Czerapowicz 12, Aaron Anderson 9, Toni Bizaca 7, Carl Engström 6, Mike Joseph 5, Filip Kovacek 2.

Publik: 645.

Utropstecken!!

GRUS/HANSSON

Trevor Gruis är den mest formstarka av Jämtlandsspelarna. Han spelar med bra vilja, tar för sig mer än tidigare, skjuter med hög procent och bidrar åt båda hållen. Gustav Hansson tillförde energi, fart och försvar. Hans spelstil behövs extra mycket när Pesut har försvunnit och när Mitchell inte bygger sitt spel på snabbhet.

Frågetecken?

3–24

Siffrorna står för vunna och förlorade matcher. Med sju matcher kvar riskerar Gehrkes gossar att slå bottenrekordet från 2005/06 respektive 1992/93 då Jämtland slutade på 4–24 respeltive 5–25 i grundserien.

AYUBA

Den gode Dee hade en nattsvart kväll med "skogshuggarhänder" i stället för "pianofingrar". Han sköt 4/15 på tvåorna och 2/5 på straffarna och missade lägen som han normalt sätter i sömnen. Fel fokus eller bara en misslyckad insats?

Citat

– I dag hade vi för många spelare utan hundraprocentigt fokus. De gjorde inte vad som krävdes. De var inte tillräckligt hungriga eller hittade inte rätt motivation. Kanske är det en mental trötthet.

Torbjörn Gehrke.

– Jämtland spelade hårt och fysiskt och det var närkontakt i varje anfall. De tog sju returer mer än oss vilket visar att de fajtades.

Vedran Bosnic i Södertälje.

Statistik

Tvåor

Jämtland: 38 procent (Markusson 3/3).

Södertälje: 68 (Anderson 4/5).

Treor

Jämtland: 31 (Karlsson 1/2).

Södertälje: 47 (Czerapowicz 2/4).

Straffkast

Jämtland: 76 (Mitchell 6/6).

Södertälje: 53 (Kovacek 2/2).

Returer:

Jämtland: 41 (Ayuba 10).

Södertälje: 34 (Anderson 8).

Assists: 13–17.

Turnovers: 14–13.

Speltid:

Mitchell 32,03, Ayuba 29,32, Rönström 26,03, Gruis 23,41, Eliasson 23,38, Hansson 23,19, Larsson 14,16, Markusson 12,36, Lundqvist 1,51. Zivkovic spelade inte.

Nästa match: To 19 feb: LF-Jämtland.