Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nahar kan vinna om han går felfritt"

Fjolårets Elitloppsvinnare Nahar har inte rosat marknaden i år, men är ändå en bättre häst nu än 2013, påstår tränaren Robert Bergh. Med det som utgångspunkt är Nahar förstås en segeropponent i Jämtlands Stora Pris.

– I felfritt lopp kan han vinna, men detsamma gäller min andrahäst Amaru Boko, konstaterar Robert Bergh, själv avstängd på lördag.

Andra kuskar kör alltså Stall Berghs hela drös med hästar inom V75 när Östersund arrangerar storloppstrav.

Ändå är det kring Nahar, (Torbjörn Jansson kör), det mesta snacket kretsar. Medelmåttan kom till Robert Bergh för ett par år sedan och utvecklades snabbt till stjärna.

Men det är ingen häst att lita på. Galopperna ligger ständigt på lut och de kommer utan förvarning. Som senast i Elitloppsförsöket när Nahar inte tog ett steg rätt.

– Det är ett problem att inte kunna korrigera honom. Han förannonserar ingenting.

Gången innan vann Nahar ändå på 1.12,8/full distans i Boden, så formen finns där någonstans.

– Han är bättre än ifjol, vidhåller tränaren, fastän det 2014 blivit bara 35 000 kronor på kontot så här långt mot fjolårets 5,4 miljoner.

– Fungerar han är jag inte orolig – han kommer att vinna sina lopp. Det hoppas jag vi får se någonting av redan nu på lördag, menar Bergh.

Fast Bergsåkerstränaren håller med om att "skivan hakat" sedan ifjol och att "den där rätta världsstjärnan blir han aldrig".

– Jättehög högstanivå och talang finns där, men som sagt – det ska travas också.

Själv får han se Östersunds lördagsfest från sidan efter en trängning med vidhängande avstängning under Elitloppshelgen.

– Klumpigt av mig, resonerar han, men vill sen lägga fadäsen bakom sig och bara blicka framåt.

När det gäller Jämtlands Stora finns även Amaru Boko, (Ulf Eriksson) med från stallet.

– Han var bra i vintras, bland annat i Frankrike. Är nu i gång igen efter vila och har gjort en start via 1.12,8 hemma på Bergsåker. Måste räknas tidigt han med, konstaterar Robert Bergh.