Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nämndens krav: Alkohol får inte synas

Så här formulerar socialnämnden villkoren för alkoholservering på nya arenan. Kravet på att alkoholdrickandet inte får synas är ett av flera krav.

Det här är det viktigaste i socialnämndens beslut:

• Multirestaurangen i Östersund AB får ett tillfälligt serveringstillstånd att servera spritdrycker, vin, starköl samt annan jäst alkoholdryck till allmänheten i Östersunds Arena. Nämnden beviljar också ett tillfälligt cateringtillstånd till slutna sällskap till och med 15 februari 2014 så att bristerna att avgränsa, avskilja samt även insynsskydda de ytor enligt ritning kan åtgärdas.

• Alkoholservering får ske klockan 11.00–23.00.

• Ett villkor för alkoholtillståndet är att en minst en ordningsvakt måste finnas på plats. Det ska var en av Polismyndigheten i Jämtland förordnad ordningsvakt, som ska anlitas på entréplan och balkong vid varje arrangemang.

• att serveringsytorna vara väl avgränsade och avskiljda samt insynsskyddade. Inga glas och flaskor skall synas från läktare eller ifrån entréhall/foajé.

• att drinkbaren bara ska vara öppen när det är ett arrangemang eller hockeymatch. Drinkbaren får aldrig vara öppen under ett barn- och ungdomsevenemang.

Läs hela beslutet här.