Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När får Jämtlands stjärna spela?

Är Jawan Carter spelklar för Jämtland i morgon?

Bara Migrationsverket vet.

– Har vi jättetur så går det vägen, säger Pontus Frivold.

Dagens underdrift i basket-Sverige är att Jämtland står i behov av guards.

Eric Mosley är hemskickad och försvarsspecialisterna Stefan Hellgren samt Jimmy Widell dras med skador. Deras ersättare Serabilo Boucari stannar hemma på grund av jobb och Max Tandberg Wall har problem med en fot sedan helgens USM.

Då förstår ni också varför Jämtland är så angeläget om att få klart med nye Jawan Carter till tisdagens bortamatch i Örebro.

– Och vi vet nog inte om han spelar förrän vid matchstart. Migrationsverket stänger klockan 18 i morgon och vi får inga klara besked just nu, säger Jämtlands coach Pontus Frivold.

Själva övergången till Jämtland som klubb är klar för Carter. Det som saknas nu är ett svenskt arbetstillstånd.

– Det brukar ta mellan sju och tio dagar, och i morgon har han varit här i sju dagar. I vanliga fall gör det ju inget om det tar tio dagar, men nu har vi inte så mycket tid som man kan ha annars, säger Pontus Frivold.

I matchförberedelserna den här gången har Jämtland jobbat med två scenarion. Det ena bygger på att Jawan Carter inte blir spelklar. I så fall får Adama Darboe, Samuel Mukooza och Andreas Karlsson dra ett jättelass på positionerna ett och två.

Det scenariot skulle även innebära att Jämtland bara har nio spelare i matchtruppen och riskerar böter från ligan.

– Det är så klart en tuff sits för oss. Men om inte Jawan kan vara med får vi klara oss så gott det går, säger Pontus Frivold.

Även om Carter skulle bli spelklar är han inte tränad för att spela uppåt 40 minuter ännu.

– Han är ett par steg från matchform, erkänner Pontus Frivold.

– Men det finns basket-IQ hos honom som imponerar och kommer att hjälpa oss. Han är inte minst van att leda ett lag, och varje tillfälle han kan vara med skulle underlätta för oss.

Jämtland (4–10) och tisdagens motstånd Örebro (1–12) blir med största sannolikhet de lag som slåss om sista slutspelsplatsen tillsammans med Nässjö (2–13).

Matchen sänds på viasatsport.se med start 18.55 tisdag kväll.