Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

När konjunkturen är låg är husdjursmängden hög

I Djuraffären på Frösön är det full rulle mitt i rådande lågkonjunktur. Ägaren Lennart Pettersson förklarar:

Annons

– Det är svårt att mäta exakt hur mycket försäljningen har ökat sedan årsskiftet, men det handlar om minst 25 procent. I sådana här tider vill folk ha positiva förändringar, men pengarna räcker kanske inte till något större och då blir de småskaliga förändringarna extra attraktiva.

Det är i första hand försäljningen av akvarium som har ökat och dess invånare blir bara mer och mer ovanliga.

– Nu finns det många olika grejer som är lite roligare än de klassiska akvariefiskarna. Grejer som barn uppskattar på ett helt annat vis, sniglar, räkor och ålar till exempel.

Att hålla efter ett akvarium kräver ungefär en halvtimme i veckan och finns i flera storlekar och utföranden. Lennart rekommenderar att man lyssnar ordentligt på personalen i djuraffären innan man slår till, saker man köper där kan nämligen en tendens att växa till sig. Bland de mer kelvänliga husdjuren håller försäljningssiffrorna i sig, men även där lönar det sig att låta djuraffären vara med och planera inköpen.